x

Sitemap

x
x

Een Circulaire visie

Circulaire Economie

In een circulaire economie wordt al het materiaal dat gebruikt wordt om producten en verpakkingen te maken opnieuw gebruikt. Geen downcycling naar andere goederen maar het opnieuw gebruiken van het afval voor hetzelfde doel. Om dit te verbeteren moeten we rekening houden met de materialen die we gebruiken. Transparante monomaterialen hebben de voorkeur omdat ze de minste verontreiniging bevatten. Het gebruik van kleur, een PE-afdichtingslaag etc. verontreinigt het materiaal en vermindert de economische en ecologische waarde ervan. ANL Plastics richt zich op zorgvuldig gebruik van materialen en het begeleiden van onze partners door de circulaire economie. Samen gaan we voor duurzame verpakkingen.

Gebruik van Post Consumer Waste

Bij ANL Plastics hebben klanten de mogelijkheid om Post Consumer Waste in hun verpakkingen op te nemen. Afhankelijk van de toepassing bepalen we de hoeveelheid gerecycleerde inhoud. Als standaard beginnen we met min. 25% Post Consumer Waste, vaak in combinatie met Post Industrial Waste dat eigen is aan thermovormen. Voorlopig kunnen we enkel PET-PCW aanbieden. PP-PCW is moeilijker te verkrijgen vanwege de beschikbaarheid en ongeschiktheid van het aangeboden materiaal.

We kopen enkel Foodgrade-gekeurde kwaliteit en verbeteren het materiaal, indien nodig, met onze SSP-installatie. ANL Plastics is een BRC-gecertificeerd bedrijf en de verpakkingen die wij produceren voldoet altijd aan alle geldende voorschriften.

Bioplastics

In biomateriaal zijn er veel mogelijkheden, maar het is een hele uitdaging om je een weg door deze jungle te banen en het materiaal te kiezen dat het beste bij je past. Biomaterialen die geschikt zijn om te thermoformeren zijn een moeilijker te vinden, maar ANL Plastics biedt enkele opties aan. Alles hangt af van waarom u wilt overschakelen naar een biomateriaal, welke kenmerken u zoekt en hoe de verpakking moet presteren in uw productie. ANL Plastics gidst u door bioplastics met een persoonlijke benadering. Als u op zoek bent naar een biokunststofverpakking, is ANL Plastics uw partner.

 

 

 

Circular Economy by Ellen MacArthur Foundation

x

Wellen

Hertenstraat 32
3830 Wellen (Belgium)
info@anl-plastics.be

T. +32 12 74 15 95
F. +32 12 74 47 20

Le Montat

ZI Cahors Lalbenque
46090 Le Montat (France)
info@anl-plastics.be

T. +33 565 21 07 66
F. +33 565 21 07 70

Dabrowa Gornicza

UI. Rozdzienskiego 12
41-306 Dabrowa Gornicza (Poland)
info@anl-plastics.be

T. +48 32 261 28 60
F. +48 32 261 28 71

x

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een opmerking? Laat hieronder uw boodschap achter.

Uw vraag is succesvol verzonden.
CONTACTEER ONS